Kémény szigetelés

Kémény szigetelés – kőzetgyapot szigetelések.  Javaslatunk a Rockwool ProRox termékcsalád ami igazán extra körülményekre van kifejlesztve.

Üdvözöljük Önöket oldalunkon. Mi nem webáruház vagyunk, hanem valós raktárkészlettel rendelkező szakáruház. Raktárainkban készleten vannak és azonnal megvásárolhatók a következő anyagok. ROCKWOOL kőzetgyapot hő és hangszigetelő anyagik, URSA és KNAUF táblás és tekercses üveggyapot szigetelőanyagok, gipszkartonok minden fajtája rendszeranyagaival együtt illetve ARMSTRONG és AMF kazettás álmennyezeti lapok szintén rendszerszinten. Kollégáink tapasztalt szakmai emberek akik kérdés esetén is rendelkezésükre állnak.

A kémény szigetelésről. Csőhély vagy paplan.  

A rockwool kőzetgyapot paplan különösen alkalmas olyan ipari berendezések szigetelésére, mint nagy nyomású gőzvezetékek, pároló berendezések, bojlerek, kemencék, ahol nehézségbe ütközik a nem hajlékony, merev anyagokat felszerelni, viszont nagy hő ellenállású szigetelésre van szükség. A Rockwool tűzvédelmi paplanokat ajánljuk hang és hőszigetelésre egyaránt..

További ProRox termékek itt tekinthetők meg.

A szerelt kémények egyszerűségük miatt közkedvelt megoldás olyan helyeken, ahol meglévő épületünkbe új tüzelőberendezést akarunk üzembe helyezni. Sokszor használjuk kondenzációs kazánok esetében is, ahol az alacsony füstgázhőmérséklet miatt szigetelt kéményrendszerre van szükség.

Szerelt kémény.

A szerelt kémények további előnye, hogy bármilyen tüzelőberendezéshez használható, gyorsan telepíthető, maximálisan biztonságos, akár épületen belül is alkalmazható.

Három fő rétegből épül fel. A legbelső rész a haszoncső, amiben a füstgáz távozik. Ennek anyaga az egyik legfontosabb tényező, ami döntően meghatározza, hogy milyen tüzelőberendezéssel tud együttműködni. Ezt veszi körbe egy speciális szigetelés, melynek szerepe szintén nagyon fontos, mert számos esetben a koromégésnek is meg kell, hogy feleljen, ami akár 1000 °C- os hőmérsékletet is jelenthet. Ezt az egészet veszi körbe a külső csőhéj, ami külső fizikai behatásokkal szemben védi a szigetelést, merevséget ad a kéménynek és biztosítja, hogy magas hőmérsékleten sem lágyul meg.

Mivel a szerelt kémények tömege jóval csekélyebb, mint a beton köpenyelemes társuké, ezért beton alap nem szükséges, acél tartókkal falra szerelhető.

A kéményt akkor érdemes ill. kell ellátni külső hőszigeteléssel, ha pl. szabadba épült, vagy pedig külső falba. Ha a kéménytest lehűl, van esély a kürtő kátrányosodására, nem beszélve arról hogy ha nem elég meleg a kürtő, kisebb a felhajtóerő, gyengébb a huzat.

A szerelt kémények koromégés álló szigeteléssel vannak ellátva, így Ön maximális biztonságban van, ha kéménytűz keletkezne.  Az anyagot a http://www.kemeny.hu/szolgaltatasok/szerelt-kemeny oldalról vettük. További információkat és kémény árakat is itt találnak.

 

Kéményproblémák.

Az 50-70°C között megkezdődik a víz kicsapódása, az így keletkező folyadék savas kémhatású. A kéményben felfelé haladó füst folyamatosan hűl, hagyományos falazott kéményben 15-16 C°-ot méterenként. Bármilyen fűtőanyagot égetünk, a füst jelentős mennyiségű vízgőzt tartalmaz. Ha a kémény belső területe nem saválló, a savas víz és a mész egymással kémiai reakcióba lépnek, melynek eredményeként a vakolat és a téglák közti habarcs szétmaródása után a nedvesség – esetleg lerakódott kormot, kátrányt is feloldva – megjelenik fal külső felületén is. A hőszigetelés nélküli kéményeket a hideg falakon a füstgázból lecsapódó savas nedvesség teszi tönkre, ezért minden esetben szigeteljük a kéményünket!

kémény szigetelés

Kémény szigetelés kőzetgyapottal

Kémény szigetelés kívülről

Kémény szigetelés kőzetgyapottal

Kémény szigetelés – ÉPÍTŐIPARI SZIGETELÉSEK

A ROCKWOOL kőzetgyapot szigetelőanyagok hő és hangszigetelésként, valamint tűzgátló anyagként is alkalmazhatóak a lakásépítésben, közhasznú, kereskedelmi valamint ipari építkezéseken. Többek között kitűnő kémény szigetelés. A rockwool kőzetgyapot szigetelőanyagok egyik erőssége a magas tűzállóság. Ez a tulajdonság nagyon fontos egy kémény szigetelésénél. A ROCKWOOL kőzetgyapot termékek, az esetek többségében „A1” osztályba sorolhatók, teljes mértékben teljesítik a tűzvédelemre vonatkozó követelményeket.

Kőzetgyapot csőhéjak, tömbből vágott technológiával.

  • Alkalmazási hőmérséklettartomány: +250 oC-ig
  • Hővezetési tényező: < 0,036 W/mK
  • Tűzállósági besorolás: A1(csupasz)

 

A kémény szigetelés megváltoztatja a hőmérsékleti viszonyokat a kémény rendszerben és ezzel a huzathatás is változik. Kérje ki a kéményseprők tanácsát ez ügyben, mielőtt nekivág a szigetelésnek. Ha nincsen akadálya a hőszigetelésnek, úgy rockwool kőzetgyapot csőhéjjal szigetelheti, hiszen a kémény fala kívülről többnyire nem éri el az 50 °C-ot sem.

 

 

Vélemény, hozzászólás?