Hangszigetelésről – Rockwoollal

Hangszigetelésről – Rockwoollal

Hangszigetelésről - Rockwoollal

Hangszigetelésről – Rockwoollal

Hanggátló gipszkarton

Rigips Blue Acoustic hanggátló gipszkarton

Rockwool hangszigetelő anyagok.  Árak lejjebb a lap közepén találhatók.

Gipszkarton falba, tetőtérbe akusztika hangszigetelésként Rockwool airrock, steprock szigetelések Budapesten és vidéken. Hanggátló Rigips Blue Acoustic gipszkartonnal és rockwool hangszigeteléssel épített előtétfal, válaszfal, mennyezet kb 50 decibelt képes megfogni ami nagyon jó eredmény, minőségi változást hoz!!  Rockwool hangszigetelő anyagok azonnal, raktárkészletről, házhoz szállítással.

Hangszigetelő anyagok.

A legnépszerűbb a rockwool airrock kőzetgyapot termékcsalád ami 4 féle testsűrűségben tud segíteni. Minél nagyobb  a testsűrűsége a kőzetgyapotnak annál erősebb hangszigetelést biztosít. A legerősebb a rockwool airrock XD ami 90 kg/m3 testsűrűségű. Gipszkarton előtét, és válaszfalakba, gipszkarton mennyezetekbe alkalmazzák a legtöbbször.

A hangszigetelő anyagok tulajdonságai közül a két legfontosabb tulajdonság a testsűrűség és a vastagság. A testsűrűség adja meg azt a tömeget ami fontos, hogy a hangszigetelés megfelelő legyen. Egy jó kőzetgyapot rendszer jó hanggátló gipszkartonnal – Blue Acoustic – akár 49-55 decibelt is képes megfogni. Ez nagyon jó matek. Kattintson a Blue Acousticra és megnézheti az árát. Van mindenünk rendszerszinten egy rakáson. Számíthat ránk. Forgalmazott hangszigetelő anyagok: Rockwool Airrock és Steprock termékcsalád. A steprock ND és HD kőzetgyapot testsűrűsége 120 és 140 kg/m2. Bírja a beton súlyát és kiválóan hang szigeteli a kopogó hangokat. 

Az élet rockwool hangszigetelés nélkül!!

Hangszigetelésről - Rockwoollal

Hangszigetelésről – Rockwoollal

Rockwool hangszigetelés

Az élet rockwool hangszigeteléssel.

Hangszigetelésről – Rockwoollal

Életünk nagy részét a négy fal között töltjük. Fontos tehát, hogy azok az életterek ahol élünk és dolgozunk, oly módon készüljenek, hogy megakadályozzák a kinti zajok beszűrődését, és csökkentsék a helyiségek közötti hangokat. Ebben nyújt segítséget a rockwool hangszigetelő kőzetgyapot család a Rockwool Airrock. 

A ROCKWOOL kőzetgyapot sűrű szálszerkezetének köszönhetően igen jó hangelnyelő tulajdonságú, mivel a hang – mint a levegő mechanikai rezgése – a kőzetgyapot szálain fellepő súrlódás következtében hővé alakul át. Ennek köszönhetően a ROCKWOOL kőzetgyapot hőszigetelések egyúttal hangszigetelésként is szolgálnak, a léghangok (pl. beszéd, környezeti zajok) és testhangok (pl. födémen keletkező kopogó hang) hangszigetelésére is alkalmazhatóak.

 

A fent leírtakra szinte gyógyírként hat a rockwool szigetelőanyagok alkalmazása! A termékekről, raktárkészletről érdeklődjön nálunk. Amennyiben csak szakmai segítségre tanácsra van szüksége akkor is hívjon fel bátran.

Hangszigetelő gipszkarton fal készítése – rétegrend.

1. Hagyjunk el a faltól 2-3 cm-t hogy a profil vázunk mögé betehessünk 2-3 cm-es rockwool steprock ND-t. Ez akadályozza meg, hogy a szerkezetünk átvegyen bármilyen rezonanciát. 

2. Mielőtt döntenénk a profilváz méretéről “matekozzuk ki”, hogy milyen vastagságot tudunk egyáltalán beépíteni. Nehogy útban legyen valami! Ha ez megvan akkor készíthetjük a profil vázat. Az UW profil alá használjunk PAE- rezgéscsillapító szalagot és alul-felül dűbelezzük a profilt.

3. Jöhet a CW függőleges profil. Max 0,5 cm-rel vágjuk rövidebbre a magasságnál, hogy be tudjuk csúsztatni az UW profilba. A bordakiosztás 60 vagy 62,5 cm legyen attól függően, hogy milyen szélességű gipszkarton táblát vettünk majd rögzítsük önmetszős csavarral.

4. Jöhet a hangszigetelés. A vélemények ugyan megoszlanak de a kivitelezők többsége szerint a szigetelőanyag vastagsága 1 cm-rel legyen kisebb mint a profilváz mérete, hogy maradjon légrésünk. Az vitathatalan, hogy a levegő kiváló hangszigetelő! Ezek alapján  mehet a falba a hangszigetelő anyag. A mi és a kivitelező kollégák javaslata a Rockwool Airrock termékcsalád amely egyedüliként 4 féle testsűrűséggel segíti Önöket a választásban. Ha nagy a baj akkor használjuk az Airrock XD típust.

5. A gipszkartonfal zárására alkalmazhatunk 1 vagy 2 réteg gipszkartont. A pénztárca vagy a helyszűke is dönthet. Amennyiben 1 rétegben kartonozunk akkor javasoljuk a Rigips Blue Acoustic hangszigetelő gipszkartont mely egyedülálló hangszigeteléssel bír.

A leírás nem teljes körű mert még sok apróságra kell odafigyelni, de segítségükre lehet. Kérje ki kivitelező szakember véleményét! 

 

Raktárainkban üveggyapot, kőzetgyapot, polisztirol hő és hangszigetelő anyagok és gipszkarton termékek széles választékát tarjuk rendszerszinten! Mindent egy helyen megvásárolhat! Kivitelezőknek, projektekre egyedi árakat alkalmazunk!

Raktáraink: Budapest 9. és 4. kerület. Vidéki telephelyeink: Szeged, Pécs, Székesfehérvár, Győr, Miskolc, Keszthely és Nyíregyháza. Aktuális hangszigetelőanyag készletekről érdeklődjön telefonon és azonnal segítünk.

TelephelyeinkKészlet ellenőrzés!Email-árajánlatkérés
Budapest 9. és 4. kerület06-70-683-3330info@gipszkartonok.info.hu
Győr, Keszthely, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Székesfehérvár06-70-683-3330info@gipszkartonok.info.hu
      

Árajánlatkérő adatai 

Rockwool airrock hangszigetelés árak

TerméknévVastagságTestűrűség - a lényeg!Bruttó ár/m2
Rockwool Airrock LD50 mm40 kg/m31015 Ft
Rockwool Airrock LD60 mm40 kg/m3érdeklődjön
Rockwool Airrock LD80 mm40 kg/m3érdeklődjön
Rockwool Airrock LD100 mm40 kg/m32230 Ft
Rockwool Airrock ND50 mm50 kg/m31453 Ft
Rockwool Airrock ND60 mm50 kg/m3érdeklődjön
Rockwool Airrock ND80 mm50 kg/m3érdeklődjön
Rockwool Airrock ND100 mm50 kg/m32906 Ft
Rockwool Airrock HD50 mm70 kg/m31736 Ft
Rockwool Airrock HD100 mm70 kg/m33656 Ft
Rockwool Airrock XD50 mm90 kg/m32249 Ft
Rockwool Airrock XD60 mm90 kg/m3érdeklődjön
Rockwool Airrock XD80 mm90 kg/m3érdeklődjön
Rockwool Airrock XD100 mm90 kg/m34498 Ft
 

Rockwool steprock kopogás és lépéshang szigetelő kőzetgyapot árak

Terméknév/vastagságTestsűrűségKiszerelésBruttó ár /m2
Steprock ND 20mm120 kg/m39,6 m2/csom1138 Ft
Steprock ND 25mm120 kg/m37,2 m2/csomrendelésre
Steprock ND 30mm120 kg/m36,0 m2/csom1707 Ft
Steprock ND 35mm120 kg/m35,2 m2/csomrendelésre
Steprock ND 40mm120 kg/m34,8 m2/csom2246 Ft
Steprock ND 50mm120 kg/m33,6 m2/csom2845 Ft

 

Szigetelőanyag árak ITT –  Gipszkarton árak ITT  – Kazettás álmennyezet árak ITT

 

Rockwool hangszigetelő anyagok – típusok:

ROCKWOOL Airrock LD – 40 kg/m3 testsűrűségű. Magastetők szarufák közti kiegészítő hőszigetelésre -Deltarock mellé,  padlásfödémre hőszigetelésre, gipszkarton válaszfalakba hangszigetelésre

ROCKWOOL Airrock HD – 50 kg/m3 testsűrűségű. gipszkarton előtétfalba válaszfalba, tetőtérbe.

ROCKWOOL Airrock ND – 70 kg/m3 testsűrűségű. Akusztika hangszigetelő gipszkartonba, gipszkarton álmennyezet főlé

ROCKWOOL Airrock XD – (XD = eXtra high Density, igen nagy testsűrűség) – 90 kg/m3 testsűrűségű. A LEGERŐSEBB akusztikai szigetelés Akár stúdiószigetelésre.

ROCKWOOL Steprock ND – 120 kg/m3 testsűrűségű.  lépésálló hangszigetelő anyag beton alá

ROCKWOOL Steprock HD – 140 kg/m3 testsűrűségű. lépésálló hangszigetelő anyag beton, farost, OSB lap és gipszkarton lemez alá.

AIRROCK ND FB1 –  fátyolkasírozású – perforált fal és álmennyezeti rendszerek akusztikai anyaga

ROCKWOOL RST – falszegély aljzatbetonozáshoz

 

 

Amire érdemes odafigyelni:

1. Épületen kívüli zajok szempontjából a leggyengébb „láncszemnek” a homlokzati nyílászárók tekinthetők. Ezek körültekintő kiválasztása elengedhetetlen a belső terek megfelelő zajszintjének eléréséhez. Az aszimmetrikus vastagságú üvegezés is előny!

A határoló szerkezetekről általában elmondható, hogy minél nagyobb a testsűrűsége annál jobb a hangszigetelése. Akusztikai szempontból javasolt a nagyobb testsűrűségű szálas szigetelő anyagok használata a homlokzaton, ill. könnyűszerkezetes épületeknél a határoló falakon belül. A szálas szigetelő anyagok igen jó hangelnyelési tulajdonságúak, ellentétben a zártcellás habokkal.

2. Épületen belüli léghangok (áthallás) szempontjából a helytelenül megválasztott vagy kivitelezett szerkezet okozza elsősorban a problémát.

Pl. amelyik válaszfal nehéz és ezáltal jó hangszigetelő, azt „nem bírja el” a födém, amelyik könnyű és olcsó az nem hangszigetel megfelelő mértékben.

Megfelelő anyagválasztással és kivitelezéssel könnyű szerkezettel is igen jó akusztikai tulajdonságokkal bíró határoló szerkezeteket lehet kialakítani, amennyiben ügyelünk az alábbiakra:

Vegyük figyelembe:

a. A gipszkarton szerelt szerkezetei a fogadó szerkezethez minden esetben rugalmasan csatlakozzanak, a rugalmas közvetítőanyagot a csatlakozással szembeni műszaki követelmények figyelembevételével válasszuk meg. (tűzvédelem, akusztikai követelmények)

b. Válasszunk minél vastagabb és minél nagyobb testsűrűségű szálas hangszigetelést a szerkezet hézagmentes kitöltésére. (pl. min. 40 kg/m3-es ROCKWOOL Airrock LD-t, vagy 70 kg/m3-es ROCKWOOL Airrock HD-t)

c. A szerkezet léghanggátlását növelhetjük azzal is, hogy a fal mindkét oldalán nem egy-egy, hanem két-két réteg gipszkartont helyezünk el a vázszerkezeten.

d. Az elérhető legjobb akusztikai értékek érdekében minden réteg illesztési hézagainak és csavarfejeinek glettelése szükséges.

3.Épületen belüli kopogó (test)hang elsősorban az egyes épületszintek között helytelenül kialakított lépészaj elleni szigetelés esetén szokott problémát okozni, valamint a határoló falakba hang lágy anyag beiktatása nélkül befogott ill. átvezetett szerkezeteknél, pl. társasházak lépcsője, gépészeti csőátvezetések.

A helytelenül kivitelezett lépészaj szigetelés utólag nem javítható, ezért kiemelten fontos az alábbiak betartása

a. A falak mentén körbe helyezzünk el szegélycsíkot (pl. ROCKWOOL RST). A szegélycsíknak futtassuk neki a lépéshangszigetelést, az aljzatbetont, és a burkolatot. Csak a burkolat elkészülte után vágjuk le a felesleges részt.

b. A lépéshangszigetelő anyagot ( pl. ROCKWOOL Steprock ND vagy HD )teherelosztó pallón fektessük és az aljzatbetonozást is ezen végezzük, a pontszerű terhelés összetöri az anyag rugalmas szálszerkezetét.

c. A lépéshangszigetelő anyagot technológiai szigeteléssel (PE fólia) óvjuk meg a cementlé befolyásától.

d. A lábazati burkolatot az oldalfalra rögzítsük (ne érintkezzen a padlóburkolattal) és a keletkező fugát lény tömítőanyaggal fugázzuk ki. 

Vélemény, hozzászólás?