ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot

ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot. A Rockwool. A legjobb hőszigetelő kőzetgyapot Magyarországon.

ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot kitűnő választás ha hang szigetelni szeretnének a tetőtér beépítésénél vagy ketté akarnak osztani egy szobát vagy csak előtétfalat akarnak az utca front felől a zaj miatt vagy álmennyezetet a felső szomszéd miatt. 

Raktáraink-telephelyeink elérhetőségei.

TelephelyeinkKészlet ellenőrzés!Email-árajánlatkérés
Budapest 11. 9. és 4. kerület06-70-683-3330info@gipszkartonok.info.hu
Győr, Keszthely, Miskolc, Kecskemét, Nyíregyháza, Szeged, Pécs, Székesfehérvár06-70-683-3330info@gipszkartonok.info.hu

Szeretjük, ha lakásunk, környezetünk csendes. Szeretjük, azt is, ha nyugalmunkat nem zavarják meg a zajok, vagy nem kívánatos hangok. Amennyiben úgy érzi, hogy segítségre van szüksége akkor hívjon fel és mi megoldást ajánlunk egy kimondottan hangszigetelő termékcsaláddal a ROCKWOOL-tól. Ilyen megoldás lehet a ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot minden zaj típusra.

Gipszkarton előtétfalak, válaszfalak és mennyezetek legjobb választása amennyiben hangszigetelést akar elérni. Nem a legerősebb testsűrűségű anyag a termékcsaládban de ha nem nagy a baj akkor bőven elég a használata.

ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő anyag tábla méretek: 1000 x 600 mm

Hővezetési tényező – 0,035 W/mK  Névleges testsűrűség – 50 kg/m3

ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot

ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot

A fal hangszigetelését javítani lehet a Rigips Blue Acoustic tűzgátló-hanggátló gipszkarton felcsavarozásával is. Ez a gipszkarton 6 kg-al nehezebb mint a normál karton ami azt jelenti, hogy nagyobb a testsűrűsége. Emiatt lett sokkal jobb a hangszigetelése. Ha ehhez hozzáteszünk egy szintén nagyobb testsűrűségű kőzetgyapotot akkor megoldhatjuk az áthallásokat, zavaró zajokat.

Hanggátló gipszkarton

Rigips Blue Acoustic hanggátló gipszkarton

Az ÉMI akusztikai laboratóriumában vizsgált válaszfalak mérési eredményei:• CW 50/100 válaszfal 2×2 RB 12,5 gipszkartonnal és 50 mm vastag rockwool airrock szigeteléssel
Léghanggátlási érték: Rw = 49 dB• CW 50/100 válaszfal 2×2 RB 12,5 gipszkartonnal és 50 mm vastag ROCKWOOL Airrock szigeteléssel + utólag szerelt 1 réteg Blue Acoustic RF 12,5 tűzgátló-hanggátló gipszkarton. Lég hanggátlási érték: Rw = 55 dB.  Javulás a lég hanggátlásban: 6 dB

ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot – FELHASZNÁLÁSI TERÜLET

A ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot (ND = Normal Density, normál testsűrűség) lemezek felhasználása elsősorban a magasabb akusztikai követelményeket kielégítő szerelt gipszkarton válaszfalak akusztikai hangszigetelő betéteként ajánlott. Eredményesen alkalmazható zárt (nem perforált) álmennyezetek felső síkjára helyezve hang- és hőszigetelésként. Javasolt a használata olyan szerkezetekben is, ahol a kőzetgyapot közvetlenül áramló levegővel találkozik.

ROCKWOOL Airrock ND hangszigetelő kőzetgyapot – TULAJDONSÁGAI

Kiváló hangszigetelő kőzetgyapot! Nem éghető, hő hatására füstöt nem fejleszt, nincs égve csepegés, a tűzterjedést megakadályozza. Nemcsak jól hang szigetel, hanem hangelnyelő képessége is kiemelkedő. Teljes keresztmetszetében víztaszító, felületéről a vízcseppek leperegnek, de ugyanakkor páraáteresztő képessége szinte a levegőével megegyező. Nem zsugorodik, hőtágulása nincs. Az egészségre nem káros: magas biológiai oldódóképességű, úgynevezett RAL minőségű kőzetgyapot alapanyagból készül.