Rockwool homlokzati hőszigetelés

 Rockwool homlokzati hőszigetelés – rendszerben Budapesten.

Szigetelés tetőtérbe, gipszkarton falba beton alá. Ott tartunk mára, hogy a szigetelés már nem a hideg ellen kell hanem a meleg a hőség ellen is! Ez nagyon durva. Különbség a szigetelés technikájában nincsen de a szigetelés szerepe duplájára nőtt.

Gondoljanak bele. Nyáron a hőségkor ezerrel megy a klíma. Az a szigetelés amit korábban felttetünk a hideg ellen az most kisegíti a klímát a bajból. Kevesebb klímát kell használnunk, kevesebb lesz az áramszámlánk. Na ezért érdemes most jól meggondolni a szigetelést. Most nagyobb szükség van rá mint valaha. 

Rockwool homlokzati hőszigetelés

Rockwool homlokzati hőszigetelés

Rockwool homlokzati hőszigetelés az egyik legerősebb hőszigetelő rendszer. 

A tavasz és az  ősz a legoptimálisabb évszak a homlokzatok szigetelésére. Nincs tűző nap ami nagyon megnehezíti a munkát. A homlokzat szigetelése nyáron érezhetően kellemes hűvöset biztosít a lakásban míg télen biztosítja a kellemes meleget a legkisebb energiafelhasználás mellett. Sokat takarékoskodhatunk egy rockwool homlokzati szigetelő rendszerrel. Egy rockwool homlokzati hőszigetelés jobb befektetés mint egy banki betét!

Egy külső homlokzati hőszigetelés nem kis befektetéssel jár, de ma már elkerülhetetlen. Kérjen tőlünk árajánlatot és mi  kiteszünk magunkért, segítünk Önnek egy jó árajánlattal és szakmai tanácsokkal. Amennyiben csak szakmai kérdése van akkor is keressen minket bátran.

Rockwool homlokzati hőszigetelés

Rockwool homlokzati hőszigetelés rendszerben

 

Nem webáruház vagyunk, hanem valós raktárkészlettel rendelkező szigetelőanyag, gipszkarton és kazettás álmennyezet szakáruház.

Telephelyeink fő profilja a szigetelőanyagok (hő-, hang, vízszigetelés, homlokzati szigetelő rendszerek) valamint a gipszkarton és kazettás álmennyezeti rendszerek forgalmazása. A homlokzati hőszigetelő rendszerhez szükséges anyagok a következők: Indítóprofil, Rockwool Frontrock Max E kőzetgyapot tábla, dűbel, üvegháló, hálós élvédő, ragasztó, alapozó és színes fedőréteg. A teljes homlokzat i rendszert akár azonnal  megvásárolhatja! 20 m3 felett a gyártó ingyenesen házhoz szállít az országban 20 m3 alatt saját autóval segítünk a szállításban!

Gipszkarton árak ITT – Szigetelőanyag árak ITT – Kazettás álmennyezet árak ITT

Telephelyeink aktuális készletéről érdeklődhet email-ben vagy telefonon is! Hívja a kolléganőt.

Központi raktárcímünktelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

 

Árajánlatkérő adataiHomlokzatra vontakozó adatok


(a lábazat nélkül, lábazati adatok lejjebb)

További adatok (lábazat és élvédők)

A további kiegészítő információk szintén szükségesek a homlokzati hőszigetelési igény felméréséhez, mert ezek nem határozhatók meg automatikusan a felület mennyiségéből.


Lábazatra vonatkozó adatokÉlvédőkre vontakozó adatok


(A ház kerülete méterben)
(A homlokzati felület összes éleinek a hossza - falfelületek élei, ablakok, ajtók, stb. éleinek összege)

 Rockwool homlokzati hőszigetelés

– Hazánkban is egyre keresettebbek a légáteresztő, hétköznapi nyelven a lélegző rendszerek. Drágább a rendszer és a kivitelezése mint a megszokott polisztirol hőszigetelés de kiváló tulajdonságaival és mivel természetes anyagból készül azt gondolom bőven megéri az árát!  

Kiváló tulajdonságuk a tűzálló képesség, a magas hőszigetelő tulajdonság, és ami igen fontos a hangszigetelő képessége páratlan. Ilyen termékeket kínál a rockwool.

A légáteresztő homlokzati hőszigetelés a levegő részecskéit megkötve éri el igen kiemelkedő tulajdonságát, és mivel természetes alapanyagú (bazalt) a környezetünkre gyakorolt hatása semleges.
– A kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés hőtágulása elhanyagolható, ezét igen nagy hatásfokkal védi az épület szerkezeti részeit a hőingadozások okozta elfáradásoktól.

– Egy családi házon vagy bármilyen épületen jelentős mértékű lehet a hőmérséklet ingadozás, ha nincs megfelelő hőszigetelés mind a falak, mind pedig a nyílászárók szempontjából. A nem megfelelő hőszigetelés nyáron az épület felmelegedésével, télen lehűlésével jár. A homlokzati hőszigetelés jelentős mértékben csökkenti a fűtési számlákat. Az épület 1°C-kal való lehűtésével háromszor annyi energiát használunk fel, mint télen az 1°C-kal való fűtésével, tehát nyáron kifizetődőbb.

Rockwool homlokzati hőszigetelés!

A rockwool homlokzati hőszigetelés kivitelezési munkálatai előtt a homlokzatot, gondosan készítsük elő. A felületről távolítsuk el a kotyogó, táskás részeket, ezeket a hibákat, repedezett részeket javítsuk ki és portalanítsuk az egész falat. A teljes felületre alapozás szükséges.

Alumínium indítóprofil alkalmazása:

Az indítóprofil felhelyezésével kezdődik az homlokzati hőszigetelés kivitelezési munkálatai, a kezdőprofil határozza meg a hőszigetelő lapok kezdési pontját és adja körbe az épületen a vízszintet, a sin használatával esztétikusabb és biztonságosabb lesz a rendszer.

A kezdőprofil biztosítja, hogy az épületen körbe egyenes lesz a lábazati rész és nem csúsznak el egymástól a hőszigetelő lapok.

indítóprofil felhelyezése

indítóprofil felhelyezése

Hőszigetelő lapok ragasztása (rockwool homlokzati hőszigetelés) 

A lapok ragasztása a legmunkaigényesebb feladat, de ez a  homlokzati hőszigetelés legfontosabb eleme. A hőszigetelő lapok és a falazat 40-50 %-ban érintkeznek a kőzetgyapot ragasztóval.

A lapokat kenjük körbe, utána 3-4 pontban, tappancsokat rakjunk, ásványgyapotnál a hőszigetelő lap felületének 70% legyen bekenve ragasztóval, majd erővel nyomjuk a falnak. A hőszigetelő lap ragasztása kötésben és egymáshoz szorosan összetolva történjen. Nagyon fontos, hogy a lapok között ne legyenek hézagok, mert ezeken a részeken komoly hőhidak alakulhatnak ki.

Kőzetgyapot ragasztása

Kőzetgyapot ragasztása

Az esetleges hézagokat ne ragasztóval tömítsük, mert a ragasztó hővezetése nagyobb mint a hőszigetelő lapnak, és rontjuk a homlokzati hőszigetelés hatásfokát. A lábazati részek felragasztását a kezdőprofil alól indítjuk. Ide alkalmazhatunk a rockwool kőzetgyapot lábazati szigetelést is vagy  XPS azaz expandált hőszigetelő lemezeket. Ez az anyag keményebb szerkezetű, és vízfelvételre nem hajlamos. Ha a homlokzati felület körberagasztottuk, a felületet csiszoljuk egybe, ásványgyapotnál a csiszolás tilos, kőzetgyapot ragasztóval gletteljük simára.

Rockwool homlokzati hőszigetelés rögzítése.

A következő a szigetelő lapok rögzítése amely fém beütőszeges dűbel. Ne alkalmazzunk spórolásból műanyag dűbelt mert az nem bírja el a kőzetgyapot rendszer súlyát. Átlagos családi házon átlagos polisztirol szigetelő lap vastagság 8 – 10 cm megfelel a műanyag. A hosszúságot úgy válasszuk meg, hogy a dűbelnek legalább 4 – 5 cm mélységben a falba kell süllyednie. Ajánlott mennyiség 4 – 6 db/m2.  A dűbelek alkalmazása az egész homlokzati felületen kötelező, mert a nagyobb szelek és viharok egyszerűen letéphetik a falról az homlokzati hőszigetelést. A helyreállítási költség nagyobb lehet, mint a rendszer bekerülési költsége.

Kőzetgyapot fém dűbel

Kőzetgyapot fém dűbel

 

Üvegszövet háló beágyazása:

A kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés felületének erősítésére üvegszövet hálót kell alkalmazni ami 160  gramm/m2. Ez a fajta háló alkalmas a kőzetgyapotból készült szigetelésekhez. Az üvegszövet beágyazása a felületre felglettelt ragasztóba történik, majd függőleges irányba a glettvassal belehúzunk így az üvegszövet a ragasztóba ágyazódik, és nagyobb tapadást idéz elő.

Az üvegszövet használata átfedéssel történjen minimum 1 – 2 cm-rel.

Kőzetgyapot hálózása

Kőzetgyapot hálózása

 

A falfelület előkészítése színezéshez (Alapozás)

Ha a homlokzatot átgletteltük, a ragasztó teljes száradása után ismételten csiszoljuk egybe a felületet. Tisztítsuk le a homlokzatot, és festőhengerrel felhordott színre kevert alapozót hagyjuk száradni legalább 24 órát. Száradás után a felületre felhordható a színes vakolat.

Homlokzati vakolat (

hőszigetelő rendszer színezése

hőszigetelő rendszer színezése

A homlokzati vakolatok választéka nagyon széles. Kapható 1,5 mm-től 2 mm vastagságig, kapart vagy gördülő szemcsével, zsákos vagy vödrös, mindenki az ízlése szerint válassza ki.

A vakolat felhordása fém glettvassal történjen, majd a simítása-gördítése kizárólag műanyaggal végezhető.

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?