Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezése

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezése

Amire szükségünk van a pontos árajánlat adáshoz.

Szigetelőanyag vastagsága, felület felmérése ajtók, ablakok nélkül, ház kerülete ( indítóprofil ), ajtók, ablakok és élek felmérése ( hálós élvédő ) és ha van homlokzati szín kiválasztva akkor az is. Lábazat vastagsága, m2 felmérése és ha van kiválasztott lábazati struktúra akkor az is jöhet. Az alapozó, ragasztó és a dübel ezek után a gyári mennyiségekkel lesznek az árajánlatunkban, ha van kiválasztott lábazati struktúra/kód akkor az is jöhet.

Ha gipszkartonra, gipszkarton rendszerre vagy kazettás álmennyezetre van szüksége azt is megtalálja nálunk készleten. 

Szigetelőanyag árak ITT   –  Kazettás álmennyezet árak ITT   –  Gipszkarton árak ITT

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezése

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer kivitelezése

Központi raktárcímünktelefonszámemail cím
Budapest 16. kerületNagyicce sor 4+36 30 297 1733info@prowallz.hu

Nagyon fontos, tudni azt, hogy a kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés kivitelezés  alapja a pontos felmérés mert ezzel is nagyot tudunk spórolni! Sőt! Kinek van kedve a maradék anyaggal vacakolni vagy éppen hétvégén megakadni amiatt, hogy elfogyott valamelyik anyag. Na ezért vagyunk mi. Hívjon, egyeztessünk telefonon vagy küldje át a felmérését.

A kivitelezői felmérés néha felületes ezért mi szakmai szemmel átnézzük a javasolt anyagokat, azok mennyiségét és ha valami “nem stimmel”, sok vagy éppen kevés akkor azt jelezzük Önnek. Ezután mehet a pontos árajánlat.

Szeretnénk felhívni a figyelmét egy fontos dologra. A homlokzati rendszerben van két “apróság” aminek a felmérése nélkül nem lehet pontos ajánlatot adni. Ezek a indítóprofil és a hálós élvédő. A hálós élvédő tartalmazza az összes nyílászáró és él folyóméterét míg az indítóprofil az a ház kerülete szintén folyóméterben. 

 

Árajánlatkérő adataiHomlokzatra vontakozó adatok


(a lábazat nélkül, lábazati adatok lejjebb)

További adatok (lábazat és élvédők)

A további kiegészítő információk szintén szükségesek a homlokzati hőszigetelési igény felméréséhez, mert ezek nem határozhatók meg automatikusan a felület mennyiségéből.


Lábazatra vonatkozó adatokÉlvédőkre vontakozó adatok


(A ház kerülete méterben)
(A homlokzati felület összes éleinek a hossza - falfelületek élei, ablakok, ajtók, stb. éleinek összege)

https://www.youtube.com/watch?v=2dkt4RDbIcM&t=7s

A Rockwool homlokzati hőszigetelés kivitelezési munkálatai előtt a homlokzatot, gondosan készítsük elő. A felületről távolítsuk el a kotyogó, táskás részeket, ezeket a hibákat, repedezett részeket javítsuk ki és portalanítsuk az egész falat. A teljes felületre alapozás szükséges.

Indítóprofil alkalmazása

indítóprofil felhelyezése

Indítóprofil felhelyezése

Az indítóprofil felhelyezésével kezdődik az homlokzati hőszigetelés kivitelezési munkálatai, a kezdőprofil határozza meg a hőszigetelő lapok kezdési pontját és adja körbe az épületen a vízszintet. Az indítóprofil   használatával esztétikusabb és biztonságosabb lesz a rendszer és biztosítja, hogy az épületen körbe egyenes lesz a lábazati rész és nem csúsznak el egymástól a hőszigetelő lapok.

Rockwool kőzetgyapot hőszigetelő lapok ragasztása

Kőzetgyapot ragasztása

 

A Rockwool kőzetgyapot lapok ragasztása a legmunkaigényesebb feladat, de ez a  homlokzati hőszigetelés legfontosabb eleme. A hőszigetelő lapok és a falazat 40-50 %-ban érintkeznek a kőzetgyapot ragasztóval. A kőzetgyapot tábla széleit kenjük körbe ragasztóval, utána 3-4 pontban, tappancsokat rakjunk, kőzetgyapotnál a hőszigetelő lap felületének 70% legyen bekenve ragasztóval, majd erővel nyomjuk a falnak.

A hőszigetelő lap ragasztása kötésben és egymáshoz szorosan összetolva történjen.

Nagyon fontos, hogy a lapok között ne legyenek hézagok, mert ezeken a részeken komoly hőhidak alakulhatnak ki. Az esetleges hézagokat ne ragasztóval tömítsük, mert a ragasztó hővezetése nagyobb mint a hőszigetelő lapnak, és rontjuk a homlokzati hőszigetelés hatásfokát.

A lábazati részek felragasztását a kezdőprofil alól indítjuk. Ide alkalmazhatunk a rockwool kőzetgyapot lábazati szigetelést is vagy  XPS azaz expandált hőszigetelő lemezeket. Ez az anyag keményebb szerkezetű, és vízfelvételre nem hajlamos. Ha a homlokzati felület körberagasztottuk, a felületet csiszoljuk egybe, ásványgyapotnál a csiszolás tilos, kőzetgyapot ragasztóval gletteljük simára.

A következő a szigetelő lapok rögzítése amely fém beütőszeges dűbel. Ne alkalmazzunk spórolásból műanyag dűbelt mert az nem bírja el a Rockwool kőzetgyapot rendszer súlyát. A családi házon az átlagos szigetelő lap vastagság minimum 10 – 12 cm.

A dűbel hosszúságot úgy válasszuk meg, hogy a dűbelnek legalább 4 – 5 cm mélységben a falba kell süllyednie. Ajánlott mennyiség 4 – 6 db/m2.  A dűbelek alkalmazása az egész homlokzati felületen kötelező, mert a nagyobb szelek és viharok egyszerűen letéphetik a falról az homlokzati hőszigetelést. A helyreállítási költség nagyobb lehet, mint a rendszer bekerülési költsége.

Rockwool homlokzati hőszigetelő rendszer rögzítése – Csak fémszeges dűbelt alkalmazzon!

fémszeges dűbel

fémszeges dűbel

 Üvegszövet háló beágyazása

 A Rockwool kőzetgyapot homlokzati hőszigetelés felületének erősítésére üvegszövet hálót kell alkalmazni ami 160  gramm/m2. Ez a fajta háló alkalmas a kőzetgyapotból készült szigetelésekhez. Az üvegszövet beágyazása a felületre felglettelt ragasztóba történik, majd függőleges irányba a glettvassal belehúzunk így az üvegszövet háló a ragasztóba ágyazódik, és nagyobb tapadást idéz elő.

Az üvegszövet használata átfedéssel történjen minimum 1-2 cm-rel. A teljes felületre vetítve 10% ráhagyás szükséges az üvegszövet hálóból.

homlokzat hálózása

homlokzat hálózása

A falfelület előkészítése színezéshez (Alapozás – itt javasolt a színre kevert alapozó használata.)

Ha a homlokzatot átgletteltük, a ragasztó teljes száradása után ismételten csiszoljuk egybe a felületet. Tisztítsuk le a homlokzatot, és festőhengerrel felhordott színre kevert alapozót hagyjuk száradni legalább 24 órát. Száradás után a felületre felhordható a színes vakolat.

Homlokzati vakolat (hőszigetelő rendszer színezése)

Rockwool homlokzati hőszigetelés - színkártya

Rockwool homlokzati hőszigetelés – színkártya

A Rockwool kőzetgyapot homlokzati vakolatok választéka nagyon széles. Kapható 1,5 mm-től 2 mm vastagságig, kapart vagy gördülő szemcsével, zsákos vagy vödrös, mindenki az ízlése szerint válassza ki. Mindenféleképpen szilikon vagy szilikát vakolatot vásároljon mert ezek nem zárják le a rendszert így lélegzni tud!! Ez nagyon fontos!! A  vakolat felhordása fém glettvassal történjen, majd a simítása, gördítése kizárólag műanyaggal szerszámmal végezhető. 

 

 

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?